TÜM HABERLER

Sosyoloji Bölümü Güz Seminerleri Başladı

Sosyoloji Bölümü Güz Seminerleri serisi bu dönem Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Talimciler'in "Futbol ve Sosyoloji" başlıklı konuşmasıyla başladı.

ÜRETEN KADIN “MUTLU”

Üreten kadınların mutlulukları ve özgüveni artıyor.

Seferihisar’daki kadın üreteci pazarlarında araştırma yapan İzmir Ekonomili sosyologlar, kadınların çalışmaya başladıktan sonra yaşam kalitesinde artış yaşandığı ve birçok üretici kadının antidepresan kullanımını bıraktığını belirledi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyoloji Bölümü öğrencileri, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuran Erol Işık ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Derya Nizam danışmanlığında Seferihisar Belediyesi işbirliğiyle Seferihisar ve Sığacık’ta kadın üretici pazarlarına dâhil olan kadınların, sosyoekonomik ve sosyokültürel değişimlerini araştırdı. Kadınların yüzde 93’ü ürettiklerini pazarda satmaya başladıktan sonra mutluluklarının arttığına dikkat çekerken, yüzde 80’i hane gelirinin arttığını kaydetti.

Kadınlar, ayrıca ürünlerin sunumu, müşterilerle ilişkiler ve dil öğrenme konularında kurslar ve seminerler talep ettiklerini de bildirdi.

Araştırmanın sonuçları, Prof. Dr. Işık ve Yrd. Doç. Dr. Nizam yönetiminde, öğrenciler Birce Göktaş, Ekin Dorak, Saniye Aslı Gül, Aysel Kadriye Şirikçi, Dilek Bulut, Büşra Afacan, Osman Eryiğit ve Dilan Erdem tarafından Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sunuldu.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, sonuçları değerlendirerek, “Yerel yönetim projelerinin üniversite eğitim programıyla buluşması o projelerin uygulama kabiliyetini ve gücünü arttırıyor. Bu çalışma eksiklerimizi görmemizi sağladı ve önümüze daha sağlam bir yol haritası çıkardı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ile gelecekte de yeni projelerde yer alacağız” dedi.

Öğrencilerimizden Haberler

2015-2016 mezunlarımızdan Çift Anadal öğrencisi Cansu Sönmez Plymouth Üniversitesi'nden Kriminoloji alanında yüksek lisans bursu kazanmıştır.

Öğrencilerimizden Haberler

2014-2015 mezunlarımızdan Çift Anadal öğrencisi, halen Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde yüksek lisans yapan Berkant Çağlar Fulbright Bursu kazanarak Amerika Birleşik Devletleri'nde doktora yapmaya hak kazanmıştır.

SOC 452 atölye dersi kapsamında "Sosyoloji Bahar Seminerleri"

SOC 452 atölye dersi kapsamında "Sosyoloji Bahar Seminerleri" davetli konuk konuşmacılarımız ve sunum başlıkları

"İzmir Tarih Projesi: Patlıcanlı Yokuşu'nun Sosyo-Mekansal Değerlendirmesi"

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde yürüttüğümüz "İzmir Tarih Projesi: Patlıcanlı Yokuşu'nun Sosyo-Mekansal Değerlendirmesi" çalışmamızın anket uygulama bölümünü, değerli öğrencilerimizin katkıları ile tamamladık.