TÜM HABERLER

BADEMLER SAHA GEZİMİZ

Öğrencilerimiz SOC211 dersi kapsamında Bademler Köyü'nü ziyaret ederek anket çalışması gerçekleştirdiler.

Sosyoloji Bölümü Mezunlarımızdan Proje Yarışmasında Derece

Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘’Sosyal Kooperatifçilik Treni’’ projesinde okulumuz öğrencileri Büşra Olkun ve Filiz Egi 48 saat süren bir ekip çalışması ile ‘’Çocuk Dostu’’ adlı girişimcilik projeleri ile 3. Oldular

Projenin ilk ayağı Ankara’da başlayarak Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım treninin 6-7 Ekim tarihleri arasında uzman kişilerin ve akademisyenlerin katılımıyla İzmir’de gerçekleştirildi. Sosyal Kooperatif Treni Kapsamında 6-7 Ekim tarihlerinde ‘’Sosyal Kooperatif Hackaton’’ yarışmasına katılan okulumuz Sosyoloji Bölümü öğrencileri Büşra Olkun ve Filiz Egi 48 saat süren bir ekip çalışması ile ‘’Çocuk Dostu’’ adlı sosyal kooperatif modeli ile yarışmada 3. Oldular.

Büşra Olkun ”Çocuk Dostu adlı sosyal kooperatif modeli ile apartman dairelerine sıkışmış çocukları kentlere yeniden dahil etmeyi amaçladıklarını” belirtti. Filiz Egi ise “Kenti çocukların psiko-sosyal ve sağlık gelişimine katkı sağlayan yerler haline getirilmesi için özel şirketleri ve belediyeleri bilgilendiren bir oluşum olduğunu” söyledi. Olkun ve Egi ekipleriyle geliştirdikleri modelin ayrıca sosyo-ekonomik durumu elverişli olmayan ebeveynlere ücretsiz danışmanlık sağlayan dijital bir platform olmayı hedeflediklerini belirttiler.

Kooperatifleşme Güç Kazanıyor

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından en iyi kırsal kalkınma modeli ödülünü alan Tire Süt Kooperatifi ortakları, çocuklarının aile mesleklerini devam ettirmesini istiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyoloji Bölümü tarafından “Tire Süt Kooperatifi Üzerine Sosyolojik bir Araştırma” başlıklı saha çalışması yapıldı. Çalışmada, üreticilerin yüzde 43,2’si çocuklarının mesleklerini sürdürmesini istediğini belirtti.

Bitirme Projeleri Sunum Etkinliği

Son sınıf öğrencilerimizin bitirme projelerini sunacağı etkinliğimize ilgilenen herkes davetlidir.

Tarih: 31/05/2018

Yer: M 209

Başlangıç Saati: 9:30

Sosyoloji Öğrencileri Poster Sergisi

Öğrencilerimiz, 9-11 Mayıs arasında bitirme projelerini ve geçtiğimiz yıl içinde Seferihisar ve Tire'de gerçekleştirdiğimiz saha çalışmalarını, okulda yaptıkları bir poster sergisinde sundular.

Sosyoloji Bölümü Olarak İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne Bir Gezi Gerçekleştirdik

2 Mart 2017 Cuma günü, İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne bir teknik gezi gerçekleştirdik.

Ulamış'ta Saha Çalışmamızı Gerçekleştirdik

İkinci sınıf öğrencilerimiz, "Sosyal Bilimlerde Niceliksel Yöntemler" dersi kapsamında Seferihisar'a bağlı Ulamış Köyü'nde her hafta düzenlenen organik pazarda tezgah açan kadınların sosyal yaşamlarındaki dönüşümler üzerine saha çalışmalarını gerçekleştirdiler.

Sosyoloji Güz Seminerleri Devam Ediyor

Sosyoloji Güz Seminerleri serisinin ikincisi, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ulaş Sunata'nın "Suriyeli Mülteciler ve Eğitim" başlıklı konuşmasıyla gerçekleştirildi.

Sosyoloji Bölümü Güz Seminerleri Başladı

Sosyoloji Bölümü Güz Seminerleri serisi bu dönem Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Talimciler'in "Futbol ve Sosyoloji" başlıklı konuşmasıyla başladı.